Petra Meglič, dr. med.

samoplačniška ambulanta in ambulanta s koncesijo

Že od 10. leta starosti sem vedela, da želim biti ginekologinja. Ne vem zakaj, a tako je bilo. Zato je bila moja pot šolanja zelo jasna in začrtana. Gimnazija Bežigrad in nato Medicinska fakulteta Univerze v Ljubljani, ki sem jo končala leta 1996. Že v času študija sem šla na izmenjavo v Ukrajino in Rusijo, kot absolventka medicine pa tudi v Zambijo, kjer smo se s kolegi najprej izobraževali v UKC Lusaka, nato pa samostojno delali v misijonskih bolnišnicah.
Specializacijo iz ginekologije in porodništva sem naredila cum laude (z odliko) leta 2003.
Do leta 2019 sem delala kot vodja ginekologije v ZD Domžale, dopolnilno sem bila zaposlena v UKC Ljubljana, Ginekološka klinika.

Stalno sem se in se še vedno izobražujem doma in v tujini, kot predavateljica ali udeleženka kongresov in simpozijev. Sodelujem s klinikami, inštituti in kolegi vseh specializacij.
Leta 2019 sem krenila na samostojno pot, ker je bil enostavno čas za spremembo in nove izzive. Tak način dela omogoča boljše prilagajanje potrebam sodobnega časa in željam žensk.

Z možem imava po principu: »moji- tvoji- najini« skupaj 5 otrok, ki so vsak po svoje obogatili najini življenji in pogled na svet. Upam si trditi, da imam zato kot ženska in mama, ki je hkrati zdravnica specialistka za ženske, še posebej širok in strpen pogled na življenje in žensko.

Delo, ki ga opravljam je v bistvu poslanstvo in zahteva predanost celega človeka, cel dan. In ni mi težko.