Dr. Leon Meglič, dr. med.

samoplačniška ambulanta

Pomagati drugim je bil že moto mojega otroštva. Poškodovani ptiči, zavržene mačke in hrošči brez nekaterih okončin, vsi ti so našli zatočišče pri meni.
Kasneje sem z veseljem čistil odrgnine in lepil obliže svojim prijateljem z dvorišča.
Ob vstopu v osnovno šolo sem si že želel postati zdravnik. Ko sem prvič videl kotiti mačko, pa sem vedel, da hočem biti ginekolog – v sedmem razredu osnovne šole.

Po opravljeni gimnaziji in odsluženem vojaškem roku sem bil sprejet na Medicinsko fakulteto v Ljubljani, kjer sem diplomiral leta 1992.
Takoj sem se uspel zaposliti na Ginekološki klini
ki Univerzitetnega kliničnega centra v Ljubljani.
Tam sem magistriral leta 1995, leta 1998 pa sem opravil še specializacijo iz ginekologije in porodništva. Tako sem se lahko zaposlil na Kliničnem oddelku za ginekologijo. Nato sem leta 2000 uspešno zagovarjal še doktorsko disertacijo.
S tem izobraževanj nikakor ni bilo konec, po znanje sem hodil od ZDA in Kanade do Francije in Norveške. Težišče znanja in dela pa je bilo in ostalo v napredni ginekološko onkološki kirurgiji in pri boleznih, povezanih z okužbo z virusom HPV.

Sem avtor in soavtor številnih strokovnih člankov, ki so izšli v uglednih strokovnih revijah v tujini in avtor poglavij v večih učbenikih in strokovnih knjigah.
Sem aktiven član večine stanovskih in strokovnih združenj v Sloveniji, predavam na številnih strokovnih srečanjih doma in v tujini.

In kljub vsemu naštetemu je delo v naši ambulanti nekaj, kar me dodatno izpolnjuje. Ugotavljam, da imam zadosti časa, da se našim bolnicam lahko zares posvetim in tako povrnem občutek zaupanja v odnos bolnik-zdravnik. Tako je tudi vsaka terapija manj strašljiva in hkrati bolj uspešna.